Wat zijn de consequenties door Corona?

De afgelopen maanden zijn voor onze branche lastig geweest. Nu we op gepaste afstand en gezond verstand onze outdoor games weer kunnen spelen, hebben we voor onze gasten duidelijke maatregelen ingevoerd. 

Zo kunnen groepen niet alleen vanaf 8 personen bij ons terecht, maar in Heerenveen is nu vanaf 4 personen te boeken. Lees hieronder de overige aanpassingen die we hebben doorgevoerd.

Wat hebben we aangepast?

Spelen volgens de richtlijnen van de RIVM

Niet alleen wij, maar ook de horeca heeft het zwaar. Samen hebben wij een aantal aanpassingen gedaan in het organiseren van onze spellen, zodat iedereen Corona-proof onze spellen kan spelen vanaf groepen van 4 personen (in Heerenveen).

Voor nu zijn we tijdelijk gestopt met de indoor VR games. Onze focus ligt momenteel op de games die je lekker buiten kan spelen. Goede ventilatie is essentieel om Corona te voorkomen. Dat kunnen we dus met onze Outdoor Escape Games afvinken. 

Daarnaast gaat het om een aantal aanpassingen die moeten zorgen dat we niet met grote groepen op pad gaan. We hebben de teamgroottes aangepast, we houden voldoende afstand en reinigen onze spelattributen zorgvuldig tussen elke game. Verder vragen we iedere speler om te denken om zichzelf en iedereen om zich heen. Alleen dan kunnen jullie en andere groepen lekker naar buiten om de outdoor games te spelen. 

Lees hieronder meer details over de aanpassingen die we hebben gedaan.

Max. 4 personen per team

We zullen alle groepen indelen in groepen van maximaal 4 personen per team.

1,5 meter afstand

De onderlinge minimale afstand tussen teams en de game master is 1,5 meter.

Reinigen van spelattributen

Alle iPads, koffers, gadgets en documenten worden zorgvuldig na elk spel gereinigd.

Gezond verstand

Laten we onze grijze massa niet alleen gebruiken om de opdrachten en puzzels op te lossen.

Maximaal 4 personen per team

Terug naar compactere teams.

Normaal gesproken hanteren we 4 tot 6 personen per team. Door de Corona-maatregelen zijn we genoodzaakt dit aantal te reduceren naar 3 of 4 personen per team die niet uit 1 huishouden komen. Dit resulteert dus in de praktijk tot meer teams per groep en een extra dosis competitie onderling. Teams uit 1 huishouden kunnen met grotere teams spelen dan 4 personen.

Deze teams worden al thuis door de spelers samengesteld. Zo kunnen de teams afzonderlijk van elkaar in de gekozen samenstelling bij de startlocatie melden. Vervolgens kunnen de teams plaatsnemen aan de voor hun gereserveerde tafel voor de uitleg van het spel.

1,5 meter afstand

Houd gepaste afstand.

De teams van 4 personen houden onderling 1,5 meter afstand van elkaar. Ook tijdens het uitleggen van het spel zal de game master minimaal 1,5 meter afstand hanteren ten opzichte van de gemaakt teams.

Reinigen van spelattributen

Alle attributen van het spel worden tussen de games door uitgebreid gereinigd.

Sommige spellen gebruiken veel attributen om onderweg de vragen en opdrachten te doen. We zorgen ervoor dat de iPad, eventuele koffer, gadgets en documenten elke keer zorgvuldig worden gereinigd voordat jullie aan de outdoor game beginnen.

Gezond verstand

Denk om jezelf en elkaar.

In gesprek met de gemeenten waar we de spellen aanbieden en locatie-partners komt steeds naar voren dat we met zijn allen vooral ons gezonde verstand moeten gebruiken voor, tijdens en na het spelen van onze games. Als je denkt dat iets niet kan, doe het dan niet.

Houd ook tijdens de games gepaste afstand met andere mensen. Onze spellen worden gespeeld ‘in de echte wereld’, dus we moeten ook denken om de mensen om ons heen. Geef een seintje aan je teamlid als hij of zij teveel in het spel opgaat en onbewust de sociale Corona-regels vergeet te hanteren.

Kortom...

Focus op de leuke aspecten.

Alle bovenstaande regels en maatregelen zijn er om het voor iedereen leuk en gezellig te houden. Wij van Hero Adventures zijn enorm blij dat we de games weer kunnen aanbieden en elke keer als er weer een enthousiaste groep terugkeert naar het hoofdkwartier, dan weten we weer waarom we het doen.

Mochten jullie nog vragen hebben over de maatregelen die wij hebben getroffen of heb je nog andere vragen, stuur ons dan hier even een mailtje of WhatApp-berichtje.