Escape rooms: een garantie voor een fantastische ervaring?

Met meer en meer mensen die escape rooms uitproberen, zijn de stemmen unaniem: nadat je één escape room hebt geprobeerd, sta je te trappelen om nog één te doen.

Waarom vinden mensen escape room spellen zo leuk?

Wat is dat met escape rooms? Waarom willen mensen nadat ze één escape game hebben gespeeld nog één spelen? Zelfs als je geen groot liefhebber bent van puzzels of spellen, dan ga je het ongetwijfeld geweldig vinden.

Een avontuur met jou in de hoofdrol

Het is niet zoals TV kijken of een boek lezen. Je zit middenin het verhaal. Je bent op de set. En als je het mysterie op wil lossen en wil ontsnappen, dan zul je de aanwijzingen moeten vinden en de opdrachten oplossen. Het is alsof je de hoofdrolspeler bent van een film of een hoofdpersoon in een boek. Om dit gevoel te krijgen zul je minimaal één keer een escape game gespeeld moeten hebben.

Aanwijzingen zoeken en codes kraken

Het gevoel is een deadline ervaring waarbij je snel aanwijzingen moet zoeken, ze met elkaar moet combineren om vervolgens de code te kraken of de eindpuzzel op te lossen. Dit is echter niet makkelijk tenzij je er de nodige energie in steekt. De statistieken zeggen dat 50% van de mensen de niet ontsnappen uit de escape rooms, voordat de tijd is verstreken.

Escape games als ontdekkingsreis

Er is iets kinderlijks aan het ontdekken van een onbekende wereld. De voldoening van het ontdekken van patronen. En de euforie wanneer je een spel oplost of ontsnapt binnen de tijd.

Een hoop mensen spelen online games en checken hun telefoon om zichzelf wat af te leiden. Tijdens een escape room heb je de mogelijkheid om samen met vrienden, familie of collega’s juist weg te zijn van die afleidingen en na de tijd eens gezellig na te praten.